This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Chleb w jajku
Idealny, gdy masz nadmiar czerstwego chleba.
Jajko (2 szt.) rozbijamy na głęboki talerz.
Dodajemy mleko (20 ml), sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką.
Wszystko razem roztrzepujemy widelcem i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej
Namaczamy pokrojony chleb z każdej strony i wrzucamy na patelnię.
Smażymy na każdej ze stron, do momentu, aż się zarumieni (uważamy, żeby się nie przypalił).
Usmażony chleb odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podajemy ciepły opcjonalnie z pomidorem i bazylią.
Wietrzymy kuchnię 😊
Smacznego 😊
Podobne przepisy
Składniki
Wskazówki
Jajko (2 szt.) rozbijamy na głęboki talerz.
Dodajemy mleko (20 ml), sól, pieprz, paprykę ostrą i słodką.
Wszystko razem roztrzepujemy widelcem i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej
Namaczamy pokrojony chleb z każdej strony i wrzucamy na patelnię.
Smażymy na każdej ze stron, do momentu, aż się zarumieni (uważamy, żeby się nie przypalił).
Usmażony chleb odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podajemy ciepły opcjonalnie z pomidorem i bazylią.
Wietrzymy kuchnię 😊
Smacznego 😊