This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Filet z dorsza w panierce
Na dwa osobne talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą.
Na trzeci głęboki talerz wykładamy jajka, następnie dodajemy mleko, przyprawę do ryb, koperek, sól, pieprz i wszystko razem rozmieszać.
Filety z dorsza myjemy, osuszamy, posypujemy solą i pieprzem z obu stron.
Następnie obtaczamy w mące, jajku (z przyprawami) i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem po kilka minut na każdej ze stron do momentu, aż ryba się zarumieni.
Wykładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar oleju.
Możemy podawać razem z ziemniakami z piekarnika, frytkami z ziemniaków lub z frytkami z batatów i kapustą kiszoną.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧
Składniki
Wskazówki
Na dwa osobne talerze wysypujemy mąkę i bułkę tartą.
Na trzeci głęboki talerz wykładamy jajka, następnie dodajemy mleko, przyprawę do ryb, koperek, sól, pieprz i wszystko razem rozmieszać.
Filety z dorsza myjemy, osuszamy, posypujemy solą i pieprzem z obu stron.
Następnie obtaczamy w mące, jajku (z przyprawami) i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem po kilka minut na każdej ze stron do momentu, aż ryba się zarumieni.
Wykładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar oleju.
Możemy podawać razem z ziemniakami z piekarnika, frytkami z ziemniaków lub z frytkami z batatów i kapustą kiszoną.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧