This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Indyk w jabłkach z ryżem i marchewką
Pierś z indyka myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Dodajemy przyprawę do indyka, oliwę z oliwek.
Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
Obieramy cebulę i kroimy ją w kostkę.
Obieramy jabłko i kroimy je w kostkę.
Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu.
Surową marchewkę myjemy, obieramy, przecieramy na tarce i dodajemy sok z cytryny do smaku.
Na rozgrzanej patelni wraz z oliwą z oliwek podsmażamy pierś z indyka.
Następnie dodajemy cebulę, jabłko i miód.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól i pieprz (wedle uznania) i dusimy pod przykryciem 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Podajemy wraz z wcześniej przygotowanym ryżem i surówką z marchewki.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧
Składniki
Wskazówki
Pierś z indyka myjemy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Dodajemy przyprawę do indyka, oliwę z oliwek.
Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
Obieramy cebulę i kroimy ją w kostkę.
Obieramy jabłko i kroimy je w kostkę.
Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu.
Surową marchewkę myjemy, obieramy, przecieramy na tarce i dodajemy sok z cytryny do smaku.
Na rozgrzanej patelni wraz z oliwą z oliwek podsmażamy pierś z indyka.
Następnie dodajemy cebulę, jabłko i miód.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól i pieprz (wedle uznania) i dusimy pod przykryciem 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Podajemy wraz z wcześniej przygotowanym ryżem i surówką z marchewki.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧