This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Kotlety mielone
Czosnek (3 ząbki) przeciskamy przez wyciskacz.
Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę.
Dodajemy pozostałe składniki pulpetów (mięso mielone – 500 g, sól, pieprz, majeranek – 1 łyżeczka, bułka tarta – 60 g, woda – 100 ml, jajko – 1 szt.) i dokładnie mieszamy ręką.
Formujemy pulpety i odkładamy na talerz.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy kotlety, na średnim ogniu, po ok. 5 minut na każdą ze stron.
Sposób podania w zależności od gustu i smaku: z ziemniakami gotowanymi, ziemniakami pieczonymi, batatami gotowanymi, batatami pieczonymi, buraczkami, ogórkami kiszonymi, kapustą kiszoną lub z sosem kurkowym.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧
Składniki
Wskazówki
Czosnek (3 ząbki) przeciskamy przez wyciskacz.
Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę.
Dodajemy pozostałe składniki pulpetów (mięso mielone – 500 g, sól, pieprz, majeranek – 1 łyżeczka, bułka tarta – 60 g, woda – 100 ml, jajko – 1 szt.) i dokładnie mieszamy ręką.
Formujemy pulpety i odkładamy na talerz.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy kotlety, na średnim ogniu, po ok. 5 minut na każdą ze stron.
Sposób podania w zależności od gustu i smaku: z ziemniakami gotowanymi, ziemniakami pieczonymi, batatami gotowanymi, batatami pieczonymi, buraczkami, ogórkami kiszonymi, kapustą kiszoną lub z sosem kurkowym.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧