Kotlety warzywne (wegetariańskie)

Kotlety warzywne ojciec gotuje ojciecgotuje.pl
AutorOjciecGotujeKategoria

Kotlety warzywne (wegetariańskie) z warzyw pochodzących z bulionu warzywnego.

Składniki
 jajko – 1 szt.
 sól – 1 łyżeczka
 pieprz – 1 łyżeczka
 bułka tarta – 100 g
 jogurt naturalny – 100 g
 mąka – 30 g
 oregano – wg uznania
 bazylia – wg uznania
 zioła prowansalskie – wg uznania
 oliwa z oliwek – do smażenia
Przygotowanie
1

Warzywa z bulionu warzywnego ucieramy na tarce.

2

Dodajemy pozostałe składniki (jajko – 1 szt., sól – 1 łyżeczka, pieprz – 1 łyżeczka, bułka tarta – 100 g, jogurt naturalny – 100 g, mąka – 30 g, oregano, bazylia).

3

Wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety.

4

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy po 3 minuty na każdej ze stron.

5

Usmażone kotlety odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oliwy.


Sposób podania
6

Podajemy z sosem czosnkowym oraz kiszonym ogórkiem.

7

Smacznego 😉

Podobne przepisy
 

Składniki

Składniki
 jajko – 1 szt.
 sól – 1 łyżeczka
 pieprz – 1 łyżeczka
 bułka tarta – 100 g
 jogurt naturalny – 100 g
 mąka – 30 g
 oregano – wg uznania
 bazylia – wg uznania
 zioła prowansalskie – wg uznania
 oliwa z oliwek – do smażenia

Wskazówki

Przygotowanie
1

Warzywa z bulionu warzywnego ucieramy na tarce.

2

Dodajemy pozostałe składniki (jajko – 1 szt., sól – 1 łyżeczka, pieprz – 1 łyżeczka, bułka tarta – 100 g, jogurt naturalny – 100 g, mąka – 30 g, oregano, bazylia).

3

Wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety.

4

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy po 3 minuty na każdej ze stron.

5

Usmażone kotlety odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oliwy.


Sposób podania
6

Podajemy z sosem czosnkowym oraz kiszonym ogórkiem.

7

Smacznego 😉

Kotlety warzywne (wegetariańskie)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Fill out this field
Fill out this field
Proszę wprowadzić prawidłowy adres e-mail.

Menu
Don`t copy text!