This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Kotlety warzywne (wegetariańskie)
Kotlety warzywne (wegetariańskie) z warzyw pochodzących z bulionu warzywnego.
Warzywa z bulionu warzywnego ucieramy na tarce.
Dodajemy pozostałe składniki (jajko – 1 szt., sól – 1 łyżeczka, pieprz – 1 łyżeczka, bułka tarta – 100 g, jogurt naturalny – 100 g, mąka – 30 g, oregano, bazylia).
Wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy po 3 minuty na każdej ze stron.
Usmażone kotlety odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oliwy.
Podajemy z sosem czosnkowym oraz kiszonym ogórkiem.
Smacznego 😉
Składniki
Wskazówki
Warzywa z bulionu warzywnego ucieramy na tarce.
Dodajemy pozostałe składniki (jajko – 1 szt., sól – 1 łyżeczka, pieprz – 1 łyżeczka, bułka tarta – 100 g, jogurt naturalny – 100 g, mąka – 30 g, oregano, bazylia).
Wszystko razem mieszamy i formujemy kotlety.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy po 3 minuty na każdej ze stron.
Usmażone kotlety odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oliwy.
Podajemy z sosem czosnkowym oraz kiszonym ogórkiem.
Smacznego 😉