This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Makaron z tuńczykiem
Szybkie, łatwe i smaczne danie, gdy nie masz pomysłu na obiad.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę (aby uniknąć płaczu, najlepiej wykorzystać okulary do pływania 😊).
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek (3 łyżki) do zeszklenia.
Dodajemy tuńczyka (2 puszki) i podsmażamy.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (2 ząbki), ketchup (6 łyżek), mieszamy i podsmażymy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.
Smacznego 😊
Składniki
Wskazówki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę (aby uniknąć płaczu, najlepiej wykorzystać okulary do pływania 😊).
Pokrojoną cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek (3 łyżki) do zeszklenia.
Dodajemy tuńczyka (2 puszki) i podsmażamy.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (2 ząbki), ketchup (6 łyżek), mieszamy i podsmażymy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.
Smacznego 😊