Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy rękami, aż ciasto będzie miało jednolitą masę, w razie potrzeby można dodać trochę mąki.
Pamiętamy, żeby dodać spirytusu wtedy obwarzanki podczas smażenia nie będą piły tłuszczu.
Ciasto dzielimy na kilka części.
Na blat kuchenny sypiemy odrobinę mąki, kawałek ciasta wałkujemy i wycinamy obwarzanki (dużą szklanką i kieliszkiem).
Powtarzamy, do momentu, aż skończy nam się ciasto.
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy wycięte obwarzanki i smażymy na każdej ze stron do momentu, aż się przyrumienią.
Usmażone obwarzanki odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Gotowe obwarzanki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧