This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Pulpety w sosie pomidorowym z mozzarellą
Wszystkie składniki pulpetów łączymy i dokładnie wyrabiamy.
Z mięsa formujemy niewielkie pulpety.
Pulpety podsmażamy na oleju, po ok. 3 minuty na każdej ze stron.
Podsmażone pulpety odkładamy na talerz.
Na tłuszcz po pulpetach wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Solimy i podsmażamy do momentu, aż się zeszkli.
Do zeszklonej cebuli, bezpośrednio na patelnię, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy ok. 1 minutę.
Dodajemy pomidory z puszki (razem z sosem).
Dodajemy cukier, sól i pieprz oraz pulpety. Patelnię przykrywamy i całość dusimy 15 minut.
Dodajemy bazylię i całość dusimy kolejne 15 minut.
Dodajemy pokrojoną mozzarellę i dusimy kolejne 2 minuty i gotowe.
Smacznego 😊
Składniki
Wskazówki
Wszystkie składniki pulpetów łączymy i dokładnie wyrabiamy.
Z mięsa formujemy niewielkie pulpety.
Pulpety podsmażamy na oleju, po ok. 3 minuty na każdej ze stron.
Podsmażone pulpety odkładamy na talerz.
Na tłuszcz po pulpetach wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Solimy i podsmażamy do momentu, aż się zeszkli.
Do zeszklonej cebuli, bezpośrednio na patelnię, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy ok. 1 minutę.
Dodajemy pomidory z puszki (razem z sosem).
Dodajemy cukier, sól i pieprz oraz pulpety. Patelnię przykrywamy i całość dusimy 15 minut.
Dodajemy bazylię i całość dusimy kolejne 15 minut.
Dodajemy pokrojoną mozzarellę i dusimy kolejne 2 minuty i gotowe.
Smacznego 😊