Wszystkie składniki pulpetów łączymy i dokładnie wyrabiamy.
Z mięsa formujemy niewielkie pulpety.
Pulpety podsmażamy na oleju, po ok. 3 minuty na każdej ze stron.
Podsmażone pulpety odkładamy na talerz.
Na tłuszcz po pulpetach wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Solimy i podsmażamy do momentu, aż się zeszkli.
Do zeszklonej cebuli, bezpośrednio na patelnię, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy ok. 1 minutę.
Dodajemy pomidory z puszki (razem z sosem).
Dodajemy cukier, sól i pieprz oraz pulpety. Patelnię przykrywamy i całość dusimy 15 minut.
Dodajemy bazylię i całość dusimy kolejne 15 minut.
Dodajemy pokrojoną mozzarellę i dusimy kolejne 2 minuty i gotowe.
Smacznego 😊