This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Sałatka warstwowa z czerwoną fasolą
Szybka i łatwa sałatka warstwowa, idealna na każdą imprezę.
Jajka (5 szt.) gotujemy na twardo (wrzucamy powoli do wrzącej wody i gotujemy 15 minut).
Wszystkie składniki kładziemy warstwowo do szklanej miski w następującej kolejności:
Fasolę czerwoną (1 puszka) przekładamy z puszki na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą.
Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę (w celu uniknięcia płaczu, najlepiej wykorzystać okulary do pływania 😊).
Dodajemy warstwę ketchupu.
Ogórki konserwowe (6 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Jajka (5 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Majonez (5 łyżek) rozprowadzamy i tworzymy warstwę.
Kostkę żółtego sera (200 g) ucieramy na tarce i dodajemy jako ostatnią warstwę.
Miskę przykrywamy folią aluminiową i odkładamy na min. 1 godzinę do lodówki.
Smacznego 😊
Składniki
Wskazówki
Jajka (5 szt.) gotujemy na twardo (wrzucamy powoli do wrzącej wody i gotujemy 15 minut).
Wszystkie składniki kładziemy warstwowo do szklanej miski w następującej kolejności:
Fasolę czerwoną (1 puszka) przekładamy z puszki na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą.
Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę (w celu uniknięcia płaczu, najlepiej wykorzystać okulary do pływania 😊).
Dodajemy warstwę ketchupu.
Ogórki konserwowe (6 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Jajka (5 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Majonez (5 łyżek) rozprowadzamy i tworzymy warstwę.
Kostkę żółtego sera (200 g) ucieramy na tarce i dodajemy jako ostatnią warstwę.
Miskę przykrywamy folią aluminiową i odkładamy na min. 1 godzinę do lodówki.
Smacznego 😊