Szybka i łatwa sałatka warstwowa, idealna na każdą imprezę.
Jajka (5 szt.) gotujemy na twardo (wrzucamy powoli do wrzącej wody i gotujemy 15 minut).
Wszystkie składniki kładziemy warstwowo do szklanej miski w następującej kolejności:
Fasolę czerwoną (1 puszka) przekładamy z puszki na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą.
Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę (w celu uniknięcia płaczu, najlepiej wykorzystać okulary do pływania 😊).
Dodajemy warstwę ketchupu.
Ogórki konserwowe (6 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Jajka (5 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Majonez (5 łyżek) rozprowadzamy i tworzymy warstwę.
Kostkę żółtego sera (200 g) ucieramy na tarce i dodajemy jako ostatnią warstwę.
Miskę przykrywamy folią aluminiową i odkładamy na min. 1 godzinę do lodówki.
Smacznego 😊