Print Options:

Sałatka warstwowa z czerwoną fasolą

Yields1 ServingTotal Time30 mins

Szybka i łatwa sałatka warstwowa, idealna na każdą imprezę.

Sałatka warstwowa z czerwoną fasolą ojciec gotuje ojciecgotuje.pl

Składniki
 fasola czerwona – 1 puszka
 cebula – 1 szt.
 ketchup
 ogórek konserwowy – 6 szt.
 jajko – 5 szt.
 majonez – 5 łyżek
 żółty ser w kostce – 200 g
Wykonanie
1

Jajka (5 szt.) gotujemy na twardo (wrzucamy powoli do wrzącej wody i gotujemy 15 minut).

2

Wszystkie składniki kładziemy warstwowo do szklanej miski w następującej kolejności:

3

Fasolę czerwoną (1 puszka) przekładamy z puszki na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą.

4

Cebulę (1 szt.) kroimy w kostkę (w celu uniknięcia płaczu, najlepiej wykorzystać okulary do pływania 😊).

5

Dodajemy warstwę ketchupu.

6

Ogórki konserwowe (6 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.

7

Jajka (5 szt.) kroimy w kostkę i dodajemy do miski.

8

Majonez (5 łyżek) rozprowadzamy i tworzymy warstwę.

9

Kostkę żółtego sera (200 g) ucieramy na tarce i dodajemy jako ostatnią warstwę.

10

Miskę przykrywamy folią aluminiową i odkładamy na min. 1 godzinę do lodówki.

11

Smacznego 😊