This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Sałatka z fetą i tuńczykiem
Wyciskamy sok z 1/2 cytryny.
W szklance mieszamy sok z cytryny, oliwę z oliwek (4 łyżki), dodajemy sól i pieprz.
Wszystko razem mieszamy.
Tuńczyka (1 puszka) odsączamy na sitku, przekładamy na talerz i rozdrabniamy widelcem.
Ogórki (2 szt.) kroimy w kostkę.
Ser feta (100 g) kroimy w kostkę.
Pomidorki koktajlowe (10 szt.) i oliwki (zielone – 75 g, czarne – 75 g) kroimy na połówki.
Umytą sałatę przekładamy do miski i dodajemy pomidorki, ogórki, oliwki, sera fetę oraz tuńczyka i wszystko razem mieszamy.
Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem, dokładnie mieszamy i gotowe.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧
Składniki
Wskazówki
Wyciskamy sok z 1/2 cytryny.
W szklance mieszamy sok z cytryny, oliwę z oliwek (4 łyżki), dodajemy sól i pieprz.
Wszystko razem mieszamy.
Tuńczyka (1 puszka) odsączamy na sitku, przekładamy na talerz i rozdrabniamy widelcem.
Ogórki (2 szt.) kroimy w kostkę.
Ser feta (100 g) kroimy w kostkę.
Pomidorki koktajlowe (10 szt.) i oliwki (zielone – 75 g, czarne – 75 g) kroimy na połówki.
Umytą sałatę przekładamy do miski i dodajemy pomidorki, ogórki, oliwki, sera fetę oraz tuńczyka i wszystko razem mieszamy.
Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem, dokładnie mieszamy i gotowe.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧