This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Obwarzanki z Mazur
Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy rękami, aż ciasto będzie miało jednolitą masę, w razie potrzeby można dodać trochę mąki.
Ciasto dzielimy na kilka części.
Na blat kuchenny sypiemy odrobinę mąki, kawałek ciasta wałkujemy i wycinamy obwarzanki (dużą szklanką i kieliszkiem).
Powtarzamy, do momentu, aż skończy nam się ciasto.
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy wycięte obwarzanki i smażymy na każdej ze stron do momentu, aż się przyrumienią.
Usmażone obwarzanki odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Gotowe obwarzanki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧
Podobne przepisy
No results found
Składniki
Wskazówki
Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski i mieszamy rękami, aż ciasto będzie miało jednolitą masę, w razie potrzeby można dodać trochę mąki.
Ciasto dzielimy na kilka części.
Na blat kuchenny sypiemy odrobinę mąki, kawałek ciasta wałkujemy i wycinamy obwarzanki (dużą szklanką i kieliszkiem).
Powtarzamy, do momentu, aż skończy nam się ciasto.
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy wycięte obwarzanki i smażymy na każdej ze stron do momentu, aż się przyrumienią.
Usmażone obwarzanki odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Gotowe obwarzanki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego 🍽️👨🍳🔧