This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Frytki z batatów pieczone w piekarniku
Składniki
bataty – 3 szt.
oliwa z oliwek – 4 łyżki
papryka słodka – 1 łyżeczka
papryka ostra – 1 łyżeczka
oregano – 1 łyżeczka
czosnek granulowany – 1 łyżeczka
sól
pieprz
Przygotowanie
1
Bataty obieramy, myjemy, kroimy na frytki i przekładamy do miski.
2
Do miski z batatami dodajemy oliwę z oliwek, paprykę słodką, paprykę ostrą, oregano, czosnek granulowany, sól i pieprz.
3
Wszystko razem mieszamy i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.
4
Pieczemy w piekarniku (góra-dół) rozgrzanym do 220 °C przez 25 minut.
5
Smacznego 🍽️👨🍳🔧
Składniki
Składniki
bataty – 3 szt.
oliwa z oliwek – 4 łyżki
papryka słodka – 1 łyżeczka
papryka ostra – 1 łyżeczka
oregano – 1 łyżeczka
czosnek granulowany – 1 łyżeczka
sól
pieprz
Wskazówki
Przygotowanie
1
Bataty obieramy, myjemy, kroimy na frytki i przekładamy do miski.
2
Do miski z batatami dodajemy oliwę z oliwek, paprykę słodką, paprykę ostrą, oregano, czosnek granulowany, sól i pieprz.
3
Wszystko razem mieszamy i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.
4
Pieczemy w piekarniku (góra-dół) rozgrzanym do 220 °C przez 25 minut.
5
Smacznego 🍽️👨🍳🔧
Ostatnie przepisy
OjciecGotuje
OjciecGotuje
OjciecGotuje
OjciecGotuje
OjciecGotuje