This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Racuchy z jabłkami

Jajko (3 szt.) oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy.
Żółtka (3 szt.) ucieramy z cukrem (3 łyżki).
Dodajemy kefir (200 ml), przesianą mąkę (150 g) oraz szczyptę soli i mieszamy.
Dodajemy pianę z białek i mieszamy.
Jabłka (3 szt.) myjemy, obieramy, ucieramy i mieszam z ciastem.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy z obu stron na złocisty kolor.
Usmażone racuchy odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Podajemy ciepłe opcjonalnie z cukrem pudrem lub dżemem.
Na zimno też są dobre 😉 Smacznego 😊
Składniki
Wskazówki
Jajko (3 szt.) oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy.
Żółtka (3 szt.) ucieramy z cukrem (3 łyżki).
Dodajemy kefir (200 ml), przesianą mąkę (150 g) oraz szczyptę soli i mieszamy.
Dodajemy pianę z białek i mieszamy.
Jabłka (3 szt.) myjemy, obieramy, ucieramy i mieszam z ciastem.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy z obu stron na złocisty kolor.
Usmażone racuchy odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar oleju.
Podajemy ciepłe opcjonalnie z cukrem pudrem lub dżemem.
Na zimno też są dobre 😉 Smacznego 😊