This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Naleśniki

Klasyczne naleśniki do podania w wielu wariantach.
Wodę (1 szklanka) i mleko (1 szklanka) przelewamy do miski.
Dodajemy jajka (2 szt.).
Dodajemy przesianą mąkę (200 g) oraz szczyptę soli.
Wszystko razem mieszamy (mikserem na wolnych obrotach).
Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinkę oleju i rozprowadzamy na cienką warstwę.
Na jednego naleśnika wlewamy jedną nabierkę ciasta i rozprowadzamy na całą powierzchnię patelni.
Smażymy na każdej ze stron, aż naleśnik się przyrumieni.
Podajemy ciepłe z np. dżemem, serkiem homogenizowanym lub Danio, bananem i czekoladą.
Smacznego 😊
Składniki
Wskazówki
Wodę (1 szklanka) i mleko (1 szklanka) przelewamy do miski.
Dodajemy jajka (2 szt.).
Dodajemy przesianą mąkę (200 g) oraz szczyptę soli.
Wszystko razem mieszamy (mikserem na wolnych obrotach).
Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinkę oleju i rozprowadzamy na cienką warstwę.
Na jednego naleśnika wlewamy jedną nabierkę ciasta i rozprowadzamy na całą powierzchnię patelni.
Smażymy na każdej ze stron, aż naleśnik się przyrumieni.
Podajemy ciepłe z np. dżemem, serkiem homogenizowanym lub Danio, bananem i czekoladą.
Smacznego 😊